17 Kasım 2012

Hamilelikte alınan kilolar ve çatlaklar

Hamileliğimin son zamanlarında çok dikkat etmeme rağmen yaklaşık 25 kilo aldım:) Dikkat etmeseydim 40 kilo alırdım ( o potansiyele sahibim:)Doğumdan sonra eve geldiğimde sadece 3 kilo eksikti. Büyük bir şok!!.Lohusalığımda 7 kilo daha verdim kaldı mı 15 kilo..
İkinci ay hiç kilo değişimi yok. Panik olmaya başladım hemen bir diyetisyene başvurdum.Sütüm kesilmeden nasıl bir diyet uygulayabilirim diye..Çünkü ben helvalar, kekler, börekler, tahin-pekmezlerin süt yaptığı inancındaydım. Sağolsun anneler:) Diyetisyenim, sütü yapan en önemli şeyin su olduğunu, tatlıların sadece susattığını ve her şeyden önce kafa yapımı değiştirmem gerektiğini söyledi. Ve emzirirken çok kolay kilo verebileceğimi sürekli vurguladı. İlk hafta sütüm kesilir korkusu ile sabahları tahin pekmez yemeğe devam ettim..Verdiği beslenme şekline istinaden eskiye göre daha kaliteli ve daha dengeli beslenmeye başladım sütümde çoğalmaya başlamıştı. Bol yeşillik, protein ve günde 3 bardak sütten oluşan bu beslenme sekli ile 2 ayda 6 kilo verdim. 
Bu arada haftada iki gün spora başladım. Bebeğimle gidebileceğim en uygun yer olan Shapes'e yazıldım hem 30 dk hem de eğitmen kontrolünde.., sıklaşmak lazım. Bu arada diyetisyenime göre en çok süt yapan kalorisiz yiyecek tarifi: aşurelik buğdayın haşlanarak sarımsaklı yoğurt ile yenmesi.(malt  içeceğinin özü aşurelik buğdaymış)(I love it.).
Sonra yaz gelince 2 aydan sonra devam edemedim..Ama su içmeye ve elimden geldiğince akşamları protein ağırlıklı beslenmeye başladım.Tabii bide oğlumdan fırsat bulduğum her dakika yüzmeye çalıştım..7 ayın sonunda tüm kilolarımı vermiştim. Şuan doğumdan önceki kilomdan bile zayıfım:)


Çatlaklara gelince hamileliğim boyunca 25 kilo almama rağmen hiç çatlamadım çünkü LİARAC adlı kremi sürekli sabah akşam kullandım. Lohusa döneminde hızlı kilo verildiği  ve krem kullanmayı bıraktığım  için göbeğimde 1 cm lik küçük bir çatlama oldu. O zaman anladım ki aslında çatlamaya müsaitim ve hemen tekrar LİARAC alıp kilo verme sürecimde kullandım. Sizde mutlaka hızlı kilo verdiğiniz lohusalık sürecinde her ne kadar bebeğinize odaklanmak isteseniz de kendinizi unutmayın.Siz ne kadar mutlu iseniz bebeğinizde o kadar mutlu olacaktır..Mutlu kalın..

2 yorum: