27 Kasım 2012

Faydalı Havuçlu-Cevizli Kek :)

Oğlum 11. ayın içinde:) Artık  kendi elleri ile yiyeceği ufak bir abur cubur kaçamağı yapma zamanı geldi. Herkesin favori bir kek tarifi vardır. Benimde tüm misafirlerimin beğendiği hatta mutlaka tarifini aldığı havuçlu- cevizli kekim var.. Oğluma daha sağlıklı olması için bir kaç şeyi değiştirdik.
Sonuç mükemmel oldu.


Geriye birkaç dilim kaldığında ancak bloga koymak aklıma geldiğinden fotoğrafta cılız oldu. Bu arada oğlumun çok hoşuna gitti. İçinde yulaf olduğundan öğlen yada ikindi uykusundan önce vermenizi tavsiye ederim. Yulaf hem enerji veriyor hemde serotonin seviyesini yükselterek uyumaya yardımcı olan iyi bir tritofan kaynağıdır. Havuç ise kemik gelişimini, gözlerin iyi görmesini , bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ve son olaraksa içindeki ceviz bebeklerimizin zeka gelişiminde büyük rol oynuyor. Yani çok yararlı bir abur cubur oldu:)

Rüzgarın havuçlu-cevizli kekinin tarifi: Normalde aşağıda yazdıklarımın 2 katı malzeme ile yapıyoruz. Denemek amaçlı olduğundan 26x11 cm lik kek kalıbında yaptık.





2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yulaf ezmesi
1 cay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz ( boğazına kaçmayacak irilikte olması lazım.Ben rondo dan geçirdim)
2 çay bardağı havuç rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. Zeytinyağını ekleyip 1-2 dk daha çırpalım. Unu, yulaf ezmesini, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarin ile yağlayıp tabanına birazcık un serpiştirin. En son olarak ta havuç ve cevizleri ekleyip kalıba dökelim. 170 derecede pişirelim. Zamanına bakmadım bıçak batırıp pişip pişmediğini anlıyorum. Bıçak eğer ıslak kalıyorsa pişmemiş demektir.
Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder