26 Şubat 2013

Kendi Kendine Yemek Yeme Maceramız ve Mama Önlüğü Tavsiyemiz

Anlayamadığım bir husus var anneler!! Rüzgar yemek yerken yüzü, gözü, kıyafetleri batıyor sadece kıyafetler olsa ona da şükür dicem ama birde her yemekten sonra yerleri silmek olmasa:) Bazen bazı annelerin bebeklerine taktığı küçük bir mama önlüğü ile ( Rüzgarın ilk aylarında salyası için kullandığımız kadar küçük)  yemek yedirmelerine ve sadece kaşığın kirlenmesine imrenmiyorum değil..

Peki biz bütün evi kirleten yemek yedirme yönteminden ne  zaman kurtulucaz? Rüzgarı yemek yerken özgür bırakarak iyi mi kötü mü yapıyoruz diye irdelemeye başladım. Okuduğum yayınlarda bırakın çocuklar yemek yemenin keyfine kendileri varsın, dokunsun, tanısın diyor gıdaları ..eee tamam da ne olacak bu işin sonu? yemesine yiyorsa nasıl yiyor acaba? Fırlatıyor elindekileri... en sevdiği şey ise elindekini sıkıp saçlarına sürmek:) aaa birde mama sandalyesinde ezip onları eliyle itmeye de bayılıyor yaratıcı oğlum..Elindeki portakalın suyunu mama sandalyesine sıkıp sandalyeyi yalama beceriside var. Eee bu sayede benim de yerleri süpürüp ve silme yeteneğim gelişmedi değil:)

Peki aylardır denediğim bu yöntemin ne yararı var? Rüzgar bizimle sofraya oturuyor, eline verdiğim çatalıyla birlikte yardımlaşarak yiyoruz. Köfte, patates tarzı eline alabildiği şeyleri kendisi yiyor. Ve dahası tüm katı gıdaları yiyebiliyor artık (13 aylık). Kendi yiyebildiği içinde daha da keyif alıyor ve özgüveni gelişiyor..

Tabi bu süreçte bir sürü mama önlüğü denedik. Bazıları öyle serttiki ancak fırça ile yıkanınca lekelerden arınıyordu, bazılarında lekeleri makinada yıkanmadan çıkmıyordu. Önlük taktığımda önü kirlenmesede kolları batıyordu yine üstünü değiştirmek zorunda kalıyordum. Size tavsiyem yine ikeanın mama önlüğü:) Çünkü kollarının olması, ve kumaşının yumuşaklığı (sert olanları rüzgar sevmiyor), elinde yıkayınca hemen pisliginin gitmesi, leke tutmaması (bez olanlardaki demir ilaci lekesinden bıktım:) favori mama önlüğümüz olmasını sağladı..Bu arada 2 tanesi 10 tl, dışarda satılan fiyatlara göre gayet uygun.  Şiddetle tavsiye edilir:)


                                                Vol 1: kendi yerse her yer yemek yer:)
                                       

                                               Vol 2: Rüzgar keşifte, yazık sarmaya:)


                                               Vol 3: Kivi kivi olalı boyle parçalanmadı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder