31 Temmuz 2015

Vişne Suyundan Eskimo!!

Vişneye bayılırım:) Faydaları da saymakla bitmiyor, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde, birçok hastalığa karşı koruma kalkanı yerine geçiyor. İçeriğinde bulunan ve kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafifletilmesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da çok etkili olduğu biliniyor.

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı çok güçlü..

Bu nedenle tadını sevmeyen oğluma nasıl yediririm diye düşünürken birden suyunu yapmak aklıma geldi. Pazardan kilosunu 3,5 tl ye aldığım 2 kilo vişneden toplamda 5 kavanoz vişne suyu elde ettim ve bunların ağızlarını da kaynar suda kaynattığım kapaklarla kapatarak kışa saklayayım dedim..Ama şimdiden bitmek üzere..Neden mi? Çünkü biz bunlardan yaptığımız eskimolara bayıldık:) Annemin yaz tatillerinde yaptığı ve bayılarak yediğimiz eskimolardan yaparız diye  ikea da rengarenk  dondurma kaplarını görünce dayanamamış , satın almıştım. Sonra dolapta dondurma kaplarını görünce hemen vişne sularımı doldurup buzluğa attık. Müthiş güzel oldu. Plastik bardaklara, şekilli muffin kaplarınada koyarak ta çocukların seveceği şekillerde eskimolar yapabilirsiniz..Hem organik, hem keseye yararlı bu vişneli eskimolardan denemenizi oğlumla şiddetle tavsiye ederiz.

Vişne suyunun tarifi

Malzemeler:

1 kilo vişne
1,5 litre su
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon
 
Hazırlanışı:
  • Vişneleri yıkayıp saplarını koparın, geniş ve derin bir tencereye alın.
  • Vişnelerin üzerine suyu  ekleyin.
  • Toz şekerini de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
  • Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limonun suyunu sıkıp ekleyin.
  • Vişneler çatlayana kadar kaynatın.
  • Sonrada ince bir elekten geçirip posasını atın.
  • Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıcak suda kaynattıgınız kapaklarla sıkıca kapatın.
  • Kavanozlara koymadan da soğutup hemen suyla seyrelterek  de içebilirsiniz.
Afiyet olsun..
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder