4 Şubat 2015

Rüzgar Alp 3 Yaşında 'Spiderman Konseptli Doğumgünümüz'

İstikrarsız blog yazarı Betüş'ten merhabalar:) 

2 hafta önce hafta minik  adamımla  3 yılı geri bıraktık. Nasıl da geçti koskoca 36 ay..

Çok bilinçli olduğu bu doğum gününde her şeyi ona sorarak yaptık. İyi ki de ona sorarak yaptık,  Çünkü inanılmaz mutlu oldu..

Tema olarak hayranı olduğu İtfaiyeci Sam ve Spiderman den birini seçmesini istedik, oda Spidermanı seçti ki biz de çok mutlu olduk çünkü itfaiyeci sam ile ilgili her şeyi kendim yapmam gerekiyorduJ

Bu doğumgünün de her şeyden zevk almaya, kendimi yormamaya ve sadece oğlumu mutlu etmeye odaklandım.. O nedenle her şeyi hazır aldım , tembel oldum J( Bilenler bilir parti konusunda gurme oldum biraz, dizayndan  süslemeye kadar artık hepsini yapabiliyorum)

Doğum gününü hem evde hemde okulda kutlanmasına karar verdik. Evde de sadece aile içinde bir kutlama yapalım dedik.. daha doğrusu gelecek kişileri de kendisi seçti. Aslında yakın arkadaşlarımı da çağırmak istiyordum fakat Rüzgar bey 2 yaş dogum gününde evdeki kalabalıktan çok rahatsız olduğundan bu sefer kendi tercihlerimizi göz ardı etmek durumunda kaldık...o kendi dünyasındaki insanlarla olmaktan çok zevk aldı..

Konseptimize son akşam örümcek ağını da ekleyince süper oldu.
Bu arada öğlen uykusuna yattığında tüm hazırlıkları tamamladık..uyandığında her yer balon ve Spiderman temalı olunca gözlerindeki mutluluk paha biçilemezdi..

Gelelim ayrıntılara;

Masa örtüsünden , bardak, tabağa kadar hepsini hazır aldım. Toplamda 100 TL tuttu. Bide eğlenceli olur diye extra pinyata aldık (39 TL) aslında pinyata çok basit bir şeymiş ve yapılması inanılmaz kolay.. bir daha asla almam..
Tarifleri de youtube ta dolu.. bizimki kartonların zımbalanmasından ibaretti. Çocuklara tek tek hediye almak yerine, içine çikolata-şeker  koyarak arkadaşlarını da onun mutluğuna ortak edecek eğlenceli bir aktivite.

İkramlara gelince de herşeyi çok basit tuttum. Geçen seneki kendi uydurduğum dilimlenmiş muz arasına dilimlenmiş kinder pinqui üstüne de çilek koyup kürdanladığım atıştırmalıklar hem çok kolay hemde görüntü açısından süper..   diğer bir en çok beğenilen atıştırmalığım hazır satılan küçük brownileri kırmızı kalıba koyup üzerine de çilek koyunca mükemmel bir tat, ve görüntü oluşturdu..
Gerisi de kek, börek, tatlı ve annemin o güzel kısırıydı..

Gelelim pastaya; pasta da bu sene çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.İzmir Girne de ki Çilek pastanesinden aldığımız pastayı  Rüzgar bey seçti. Her gün hayalini kurdu.. Bizim seçtiğimiz pastanın dilimi 10 tl iken gelen pasta dilimi 8 tl likti, her şeyden öte  oğlumun istediği pasta değildi ama yine de sorun haline getirmeden alkışlarla hallettik. Pastanın içinden saç çıkması ise ayrı tartışılır bir konu.. hemen örtbas ettikJ Ama okula giden pasta inanılmaz kötüydü. Seçtiğimizden farklı olmasının dışında Çilek pastanesine yakıştıramadığımız bir pastaydı. Zaten Rüzgar da görünce ben bunu istememiştim diye bir haykırdı. Pastaneyi aramıza rağmen ne bir geri dönüş ne de bir özür geldi.


Butik bir pastane olan Çilek pastanesi de büyüyünce bozulmuş.. kesinlikle tavsiye etmiyoruz..

Pasta dışında her şeyin çok güzel olduğu bir dogum gününü daha atlattık.. darısı başınızaa:)))