14 Ağustos 2013

'Hamilelik Güncesi 'Bizden bildiriyorum 28-31. hafta'


Anne ben büyüyorum, karnına sığamıyorum :)




Bu fotoğrafı görmeyen yoktur herhalde. Gerçek mi değil mi bilemiyorum ama kesinlikle bebek büyüdükçe topuğu nerede poposu nerede aynen fotoda ki gibi hissediliyor. Bence hamileliğin en zevkli haftaları da , bebek hareketlerinin çok net (hatta bazen sert:) hissedildiği 27-28. hafta ve sonrası. Ben 17. Hafta itibariyle hareketleri hissetmeye başladım ama onlar çok emin olunamayan hareketlerdi. Artık 31. Haftadayım ve karnım oradan oraya oynuyor, iniyor kalkıyor:)Artık zaten haftalar gerçekten geçmiyor, bir an önce bebişinizi görmek ve dokunmak istiyorsunuz. Heyecan katlanarak artıyor.

Çalışırken hamile olmak...Ne zaman izne ayrılmalı?


Çalışırken hamile olmak kesinlikle kolay değil.Bir kere hamile olduğunuz haberi inanılmaz bir hızla yayılıyor ve herkes acaba nasıl bir hamile olacak diye beklemeye başlıyor:) Nasıl şişmanlayacak, çok şişecek mi vs. Bunu kesinlikle çalışma arkadaşlarınızın bakışlarından ve sordukları sorulardan anlayabiliyorsunuz. İlk 3 ay benim için işe gitmek gerçekten eziyetti. Kendimi inanılmaz yorgun hissediyordum ve sabahları kalkmak neredeyse imkansızdı. Son haftalarımda da aynı şeyleri yaşıyorum. Hem aldığım kiloların etkisiyle (yazımın sonunda toplam aldığım kiloyu yazacağım:) ağırlaşmış olmam ve havaların gerçekten çok sıcak olması işe gitme isteğimi çok azaltıyor. Peki ne zaman izne ayrılmalı? Yasaya göre hamileliliğin 32. Haftasından itibaren izne ayrılına biliniyor.(Hamilelik 40 hafta bildiğiniz gibi, 8 hafta önce ayrıla bilinir). Ancak tabii ki herkes bebeği ile daha fazla zaman geçirmek istediği için doğumuna son 3 haftasına kadar çalışmak istiyor. Doğumdan önce 3 hafta son limit , daha fazla istenilse de rapor alınsa da çalışılınamıyor.Yani çalışanlar var ama çalışılmaması gerekiyor.
Aslında genel olarak, hamileliğinde aşağıda ki şekilde problem olan hamilelerin son haftalara kadar çalışmaması gerekmektedir;

  • Vajinal kanaması olan gebeler,
  • Hipertansiyonu olanlar,
  • Erken doğum şüphesi olanlar,
  • Bebekte gelişme geriliği olanlar,
  • Rahim ile ilgili yetmezliği olan gebeler,
  • Bazı çoğul gebelikler ve amniyon sıvısının çok fazla olduğu vakalar,
  • Geçmişinde ikiden çok erken doğum yapmış kadınlar


Peki ya kıyafetler? 

İşe giderken kıyafet seçimi ayrı bir kabus! Kilo aldıkça, karnınız büyüdükçe yani hacminiz arttıkça sürekli yeni kıyafetlere ihtiyaç duyuyorsunuz. Açıkçası ben şu ana kadar hamile kıyafetleri satan hiç bir mağazadan alışveriş yapmadım. Çünkü kesinlikle çok pahalılar ve modelleri inanılmaz demode. O nedenle hep büyük beden kıyafetler alarak kombin yapmaya çalıştım. Her hamilenin çok rahat bulduğu taytları ben maalesef hiç sevemedim ve giymedim. Hele ki işe kesinlikle tayt giyilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Tabii ki bir de hamileyken kendini çok seksi hisseden bir kesim var. İşte size bir kaç kabus örnek:)


Tabii ki güzellerde var;



Ben de ilk defa hem kendi fotolarımı paylaşmak istedim :)






 Ne alemdesin bebiş?




31. hafta artık 8 .ayın başlangıcı ve tabii ki bebek artık kocaman adam olma yolunda:) 31.haftada bebekler fotoda ki gibi artık çok net bir şekilde ultrasonda gözükebiliyor. Ancak biz hala hiç bir net ultrason görüntüsü alamadık. Ya eliyle yüzünü kapatıyor ya da hep yüzü ultrasonun algılayamayacağı tarafa bakıyor. İnşallah ilerleyen haftalarda net bir görüntü alırız.
  • Tüm duyu organları artık gelişmiştir.Yani dokunabilir ve dokunduğunu hissedebilir.Amnion sıvısını içebilir ve tadını duyabilir.Görebilir ve anne babayı veya çevredeki sesleri işitebilir.
  • Uykusu daha fazla olmaya başladı, bu yüzden uyandığına ve uyuduğuna dair daha net işaretler ve hareketler alıyorsunuz. 
  • Kafası iki yana doğru da oynatabiliyor ve kolları, bacakları ve vücudu dışarıda ihtiyaç duyacağı vücut yağına sahip artık.

Kilosu yaklaşık 1600 gram olup boyu 42 cm civarındadır.

Benden bildiriyorum;
Kilo:70
Sırt ağrıları: Hiç geçmeyen ağrılar...
Mide yanması : Ara ara gerçekten çok kötü yanmalar var.

Sevgiyle kalın,  

Paris